vad som hänt

var ett tag sen jag skrev här nu.. så vad har hänt.. hm..
vi var ju på ikea, blev 5500kr som vi fick tillbaka på ett presentkort! perfekt! har även varit där igen o handlat, så fick även 700kr till på ett presentkort! köpte en garderob med dubbeldörrar o en byro med 8a lådor, så dom blev ju betalda "gratis" tack vare presentkortet! :)
blev även lite annat smått o gott, som alltid då man är på ikea..men nu får vi nog lugna ner oss lite tills vi fått iordning lite!

har även fått ut ALLT i köket nu, o även börjat lägga golvet! blev mörk valnöt tillslut! ska även ha en bänkskiva i mörk valnöt! blir nog fint när det är klart!

leveransen av köket var idag, så nu är det masssssor med paket i vardsgsrummet som ska byggas ihop.. är ju några skåp, garderober, byråa, hyllor osv.. mååånga timmars byggande.

men först är det köket som ska fixas, måste börja bestämma vad vi ska ha för tapeter i köket.. o vilken färg/mönster!
svårt svårt!
sen ska vi försöka få pappa o tommie att åka ner så pappa kan dra el i köket, o så tommie kan hjälpa oss lägga igen hålet i golvet i sovrummet... o sen går det ju mycket fortare om man är fler som arbetar.. nu är det ju bara jag o emil, o nån av oss måste passa elliot så är en som kan arbeta..

imorgon är det dax o jobba igen.. fre, lör, sön, mån, tis.. sen är det julafton.. sen jobbar jag igen den 26.e o sen är jag ledig igen.. så blir några dagar som vi inte kommer kunna fixa i huset, så hoppas vi nästan blir klar med golvet imorgon..
kommer få åka till huset på julafton HAha , men men, får väl bli så då! är ju endå bara jag, emil o elliot på julafton endå!


sen så har min lilla pojk fyllt ETT år också! gud va detta år gott fort! vet inte vart året tagit vägen! helt otroligt vad snabbt det gått! ett år sedan jag födde barn, känns som att det var nån månad sen bara..
iof känns det inte som att jag FÖTT barn HAha, kan inte förstå att jag haft ett barn i magen o att jag fött fram det.. lite knäppt att tänka så, men känns så overkligt!

nu ska jag sätta mig i soffan med min lilla familj o vänta på att mamma ringer!
var föresten till tandläkaren idag, så nu är ÄNTLIGEN allt fixat med tanden! nu sitter den där! :) skönt att det är klart nu!

hej hopp!

mycket att tänka på

är mycket att tänka på.. känns verkligen som att tiden inte räcker till.
samtal ska ringas, saker ska bokas, packa, städa, diska mm mm mm ! kommer bli väldigt jobbigt framöver, men får försöka bita ihop o tänka på hur bra det kommer bli.

i eftermiddag ska vi åka till ikea o beställa köket.. o sen köpa lite annat som vi kommer behöva! ska bli kul! =) men prislappen kommer inte bli det.. men vi kom ju på den smarta idéen att betala med emils icakort, då kommer vi få en saftig fin bonuscheck! thats good!
sen kommer vi få tillbaka 100kr för varje 1000lapp vi handlar för, insatta på ett presentkort, så bir ju kalasbra återbäring!

på onsdag (förmodligen), ska rörmokaren komma o fixa vatten o avloppsledningarna i köket, så vi får diskbänken framför fönstret! blev också billigare än vad vi räknat på!


så ska vi bestämma golv o bänkskivor idag också.. men blir nog ett ek-golv o ek-skiva. blir nog bra till dom vita luckorna.¨


igår var vi även till göteborg o hälsade på.
emils brors kompis skulle fixa en service på våran bil! så nu är det äntligen gjort! kostade 6500kr o då bytte han allt som dom skulle bytt på verkstaden för 12900kr.
fick då även veta att kammremmen ALDRIG är bytt, den har alltså hängt med i ca 17200mil.. dvs ca 5200mil för mycket. o vattenfiltret var det värsta mekanikerna hade sett NÅGONSIN... så var nog på tiden att detta byttes.. o som tur var blev det ju halva verkstadspriset! skönt!
men fick ta från huslånet.. så pengarna försvinner därifrån sakta men säkert.. =/

elliot fick även träffa sin kusin ella för första gången igår.. men dom lekte bra tillsammans. hon är ett halvår äldre, men känns som minst ett år äldre, men elliot kommer säkert också lärt sig mer tills dess att han är 1,5 år. händer ju som sagt mycket under kort tid!


ska försöka lägga elliot nu, han är nog väldigt trött så dåligt som han sovit inatt!
o sen ska jag duscha, sminka mig o försöka packa lite saker som vi ska ta med ner till huset idag!

sthlmsresa, besiktning o lite annat

besiktningen gick bra.. var inga fel, var mest sånt vi måste tänka på, men det visste vi ju redan! så nu är lägenheten uppsagd, o vi har skrivit på köpekontraktet. så på torsdag ska vi till banken o skriva på lånet, o sen är huset vårat!!
sen börjar hela resan med att va husägare. mycket som vi ska fixa iordning, men vi börjar med köket, o vi verkar ha fått ihop ett kök nu som vi kommer trivas med.
så måste börja med det nu väldigt snart, så vi kan åka till ikea o beställa köket (o diverse annat), sen är det bara till o börja bygga.
får se hur lång tid detta kommer ta, måste lägga nytt golv också, sen ringa o be om hjälp med el, o avlopp/vattenledningarna.. men ska nog gå bra.
vi ska även riva en vägg, så vi måste ta reda på om den är bärande eller inte. hoppas den int är det, för då kan vi göra det själva.. vågar nog inte riktigt annars.


var i sthlm i helgen med elliot. åkte tåg. var dockett gäng gubbar som hade varit på typ jobbresa som drack en del, o ja, elliot gallskrek så fort han såg dom, o det märktes ju att dom blev fullare o fullare om mn säger som så..
gjorde inte så mycket i sthlm, men var endå trevligt o få komma bort lite o träffa kusinerna o dom!
kom hem igår o tågresan hem gick mycket bättre, som tur var.


idag ska vi väl julpynta lite till, o åka en sväng till stan.
skulle ha bytt olja i bilen, men efter att ha ringt till verkstaden o fråga så vet jag inte vad vi ska göras.. vi måste byta oljan.. o emil kan inte göra det själv eftersom bilen är för ny..
skulle kosta 3200k för o byta olja o oljefilter! helt sjukt! sen om vi skulle göra en service på bilen skulle det kosta 12900kr, trodde jag hörde fel så jag frågade vad han sa för pris, men mycket riktigt tolvtusenniohundra svenska kronor, o då skulle dom byta olja, oljefilter, luftfilter, pollenfilter, kammremm.. o sen säkert nått mer också..
o att byta allt utom kammremmen skulle kosta 5400kr.. o nått måste vi ju göra.. egentligen borde allt bytas eftersom det förmodligeninte är bytt på typ 10 000 mil.. han sa att bilen hade varit inne på service 2003..
så kommer bli intressant hur vi ska klara detta ekonomiskt framöver.. kommer bli myyyyycket utgifter.
men får helt enkelt ta av lånet.. men mycket skulle ju endå tas därifrån så..
men pengarna kommer nog ta slut rätt fort börjar jag inse nu, så nu är det bara till o försöka snåla.


pratade även med åsa igår kväll på telefon, var länge sen! men var kul o prata med henne lite!
ikväll ska det dock bli tidigt i säng, orkar inte med detta annars, o elliot sover så dåligt nu, tror det är fler tänder på väg..
nu ska jag leka lite med honom o försöka plocka iordning lite samtidigt!

RSS 2.0