dag 4 av 4..

idag var det sista dagen av våran kanonrea.
guuud va lyckat det varit o va mycket kunder vi haft! skitkul har det varit men usch va trött i benen jag är nu, o jobbar dessutom 9-18 imorgon.
kommer bli segt då eftersom detdå är tillbaka till det normala igen, så kommer nog va väldigt lugnt då..så kommer ngo bli en seg dag!


kom hem från jobbet för snart en timma sen, o då är emil ute med kiwi o elliot.. o dom har inte låst dörren. dessutom hade dom gått en bit bort, så blev riktigt arg på honom! som bäddat för tjuvar. så säger han "ja men du låste ju inte alltid o tävelsås", nä men det är mindre plus att det var ju lägenheter, o en tjuv kanske inte slår till till en lägenhet direkt.. blir ju svårare.
dessutom så var det ju emil som igår gick o fixade villalarm! ja, vad ska man säga..

nä, nu ska vi fixa middag, blir lax med sås! smaskit!

underbart roligt på jobbet!

ja vad har hänt dom senaste dagarna..

har jobbat nu i några dagar, har varit superkul torsdag, fredag o lördag, o hoppas det blir lika kul imorgon!
vi har kanonbra erbjudanade på massa saker, så har varit sjukt mycket folk, o det är så kul!
hoppas det blir lika mycket imorgon!

sedan tog väktaren en snattare idag.. hehe hoppas han skämdes när han fick gå igenom butiken med väktaren =P sen kom polisen också!

emil var på en villamässa idag o kollade lite.. han fixade då hemmalarm o bytte till viasatt på boxern, så nu får vi mycket mer kanaler o till samma pris som med boxer!
så nu lär man väl bo framför tvn med filmkanalerna! =)

måste försöka få till elliots rum nu i veckan som kommer.. på tisdag kanske.. men så segt när man jobbar, man orkar ju inget då. sen sove ju elliot så dåligt också!
men vi måste få det klart så vi kan ta in alla hans saker dit, så vi kan börja få ordning i dom andra rummen! ser ju ut som ett bombnedslag överallt..
tur att emils bror anders kommer hit o hälsar på i påsk, så vi får en anleding o snabba på o även att städa ;)

nä, nu ska jag slappa i soffan!

här kommer en skön låt! =) rolig o köra bil till! vet ej hur man lägger in ett youtubeklipp så får bli en länk!

http://www.youtube.com/watch?v=-ITZBBV8Syg

4 år tillsammans idag!

idag är det fyra år sedan jag o emil blev tillsammans, o två år sedan vi förlovade oss!
tiden har verkligen gått fort!
är ju typ 3,5 år sen jag flyttade hemmifrån också..

dock började dagen mindre bra.. eller ja, hela natten har väl varit mindre bra. elliot sov som vanligt dåligt, kiwi våldade sig i sin bur o nån av katterna (misstänker att det var pixie eftersom hon är väldigt klumpig) hävde ner en låda med småvrktyg i så det small lagom mycket..
sen när emil kommer hem från jobbet vid 07 imorse så hör man hur han är arg, o ja, det är våran kära hund som gjort något.. hon har skitit ner hela jävla buren! är bajs överallt..så inatt när hon levt rövare har hon väl förmodligen dragit omkring det eller nått.
lagom mysigt var det iaf, bara till o skura rent allt.


sen har vi även satt upp alla easy cover i elliots rum nu, o så har jag börjat spackla.. så får se imorgon hur spacklingen blev om det behövs läggas på mer eller inte.
sen jobbar jag i 6 dagar fr.o.m imorgon, så lär ju inte bli så mycket gjort under dessa dagarna. emil jobbar natt denna vecka så han kommer nog va rätt trött.

försöker även få lite ordning här hemma, tänkte sätta ihop databordet men hittar verkligen inte två av skruvarna.. o hur ska man minnas vart man la DOM?
skulle varit skönt om vi fick till det o kunde fixa iordning "kontoret".

nä, nu är det dax o fortsätta här hemma!

tjilivippen!

.....

måste försöka bli bättre på o skriva något i bloggen.. men har varit svårt nu tidigare då vi inte haft något internet. men vi köpte ett mobilt bredband för några dagar sen, så vi har iaf nått nu!

vet inte när vi får vårat fiberoptik fixat, men dom har ej börjar gräva det ännu heller..


en telefonsnubbe var här ocks för typ en vecka sen för att koppla in telefonen, men något är fel.. förmodligen är telefonsladden avgrävd då dom dränerade runt huset innan vi köpte det, men dom på tele2 säger att dom inte kan leverera telefoni hit, men han som var här fick ingen kontakt från våra telejack o en telefonstolpe, o då är hanj u oberoende, så är ju något som är fel på ledningen så att säga.
så måste försöka kolla upp det. men iriktigt störigt är det iaf. våran vanliga tur!

Elliot har varit på dagis på "riktigt" nu också i veckan.. i måndags lämnade jag honom där innan jag skulle jobba, o emil hämtade honom när han kom hem. lillemannen skriker ju som en stucken gris när man lämnar honom, men tydligen tystnar han ganska snabbt o är tyst,så det är ju skönt. men är riktigt jobbigt o lämna honom när han är så ledsen.
men förmodligen märker han ju av det att vi tycker att det är jobbigt, så man måste ju försöka visa sig stark.
men går ju bättre för varje gång han är där. men vi fortsätter lite med inskolningen just för att han ite kommer va på dagis så ofta, så att han får in rutiner o lär sig vara där o bli lämnad.
han ska tex dit imorgon tortts att jag o emil är hemma (emil jobbar natt denna vecka), så vid 11 ska jag lämna honom o sen hämtar vi honom vid 15.30.
så ska vila lite därmitt på dagen o sen när emil ska kliva upp så ska vi föröska sätta upp dem sista easy cover tapeterna i elliots rum, så vi kan börja måla osv snart.

fortsatte med elliots rum idag. blev så less på att slipa vägggarna så vi köpte easy cover i helgen, o shit va snabbt det går, o bra verkar det bli också. ångrar nu att jag inte valde det innan jag började slipa. då hade vi kanske varit klara med hans rum nu.. men men, det är ju lätt att va efterklok.
dock innehåller tapeten glasfiber, o det tänkte jag ju inte på så när vi satte upp första våden så drog jag handen över tapeten, aj aj aj. men även att vi sen använde en skrapa o en pensel så flyger det ju glasfiber o gud va det kliats o stuckits på armarna efter det.. så imrgon åker långärmad tröja på innan vi börjar!
hoppas vi kommer bli klara med hans rum snart, skulle va skönt o få in alla hans saker i hans rum, så vi får bort kartonger osv från tex övervåningen, så man kan börja få ordning på andra ställen också!
sen är det vårat sovrum som står näst på tur, men där ska vi sätta esy cover på en gång för det sittr väv på väggen o det är ett helvete att få bort!
sen tapetsera en vägg o måla dom andra tre!

igår började vi även kakla i köket, lånade en kakelskärare i fredags på mitt jobb, så det gjorde nog att vi satte lite press på oss själva att vi sklle få det gjort i helgen.
var kul o kakla, hade aldrig gjort det förut, visst, blev väl inte superduperbra, men med tanke på att vi aldrig hade gjort det så är jag endå nöjd. syns lite att vissa plattor är lite ojämna (raka är dom väl till nästan 100%, men väggen är ojämn från början så det gjorde det ju ojämt med kakel på). emil fick skära plattorna så satte jag dit dom.
idag har jag fogat allt. började med att jag hade i 1,5 liter vatten istället för 1,2 liter vatten, men tommie sa att det nog skulle gå bra endå då fogmassan tjocknar såfort den kommer på plattorna, o mycket riktigt gjorde den det, så ska nog bli bra endå!
tog lite tid o få det klart, men känner mig nöjd!
skar mig dock på överkanten på en kakelplatta (där vi delat den), o fy fan va ont det gjorde o vilket jack det blev på fingret!


vi fick även veta i förrgår tror jag det var att elliot ska få en till kusin i augusti, daniel o marie väntar barn igen! :)
så dom blir dom tredje jag känner som ska ha barn i augusti/september!
saknar verkligen o va gravid o allt däromkring, men vi får väl se vad som händer helt enkelt! time will tell!


sedan så kommer emil förmodligen börja jobba lite annorlunda framöver eftersom det kommer bli problem dom veckorna han jobbar eftermiddag o jag har stängning, så han ska (om hans arbetsledare godkänner det, vilket han nog kommer göra då han bad emil själv tänkta ut någon lösning) jobba natt, natt, förmiddag.. så eftermiddagsveckrna byts mot natt. dock betyder det att jag måste ta elliot varje natt på veckorna..kommer bli lagom kul dom nätterna han sover superdåligt (vilket händer allt för ofta), o jag ska jobba dagen efter, jippi!
sedan jobba jag ju varannan helg, så är bara varannan helg som jag har chansen att få sova ordentligt, men bara en dag varannan helg ungefär, fredag till lördag, för jobbar emil natt veckan som kommer så måste han få sova på söndag morgon då han vänt dygnet.
kommer bli fruktansvärt jobbigt att aldrig få sova ordentligt, kommer nog ta knäcken på mig, lär nog va ett monster ett antal dagar i månaden! men lär ju märkas ganska snabbt om jag inte orkar det, att aldrig få sova.

hoppas dock det ska bli bättre när elliot får sitt eget rum, antingen blir det bättre eller sämre..det återstår ju o se.
men väldigt jobbigt är det då han ligger o spänner sig, gnäller, ska ha vatten osv på natten.
o alltid ärdet så när JAG ska ta honom på natten, o alltid då jag precis håller på o somna, då ska han börja med sitt jobbiga "nattjävlande"!
ibland tror jag att han är alergisk mot något, att hans mage inte tål något.. o att det är därför ha förjämnan skriker mitt i natten o ligger o spänner sig som en fiolstärng o magen är stenhård.
otoligt att jag orkar med detta, jag som var tvungen att sova 8 timmar/natt förut, helt otroligt hur ens liv ändras när man får barn.
säger nu inte att det bara är jobbigt, det är så underbart också! så det underbara väger ju såklart upp det jobbiga!
o elliot lär ju sova bättre någon gång iaf, så får väl trösta mig med det! o om typ 18 år lär han ju flyttat, så då lär man ju få sova igen ;)

nä, nu måste jag springa ut snabbt med kiwi, sen ska jag gå o sova, klockan börjar bli mycket o jag måste få sova något inatt (emil jobbar så är såklart min tur o ta elliot, har iof inget val).

natti natt!


liten sammanfattning om de första dagarna i huset

Söndag den 22 februari.

dax för flytt.

packade det sista och hyrde släp för att köra alla grejer. emil fick bära det mesta, o jag fick passa elliot och samtidigt försöka lägga ner saker i kartonger som Emil sedan kunde ta ner till släpet.

blev ett hyrsläp med grejer, passaten fullastad och även peugeoten.

sedan fick vi ta det sista när vi var till lägengeten o städade.

otroligt att man kan ha så mycket skit överallt!

sov första natten i huset även, gjort iordning sängplats på övervåningen, så vi sover där.

även tv o soffa står där.

ska försöka städa o plocka iordning på nedervåningen i vardagsrummet där, så kanske vi kan sova där istället, är lite varmare där o sen så blir det ju lite mer ostört där. så kan man ha tv-rummet på övervåningen.


dagarna i det nya hemmet.

(skrivet den 3 mars)

har tagit ett tag o få någolunda iordning här. man får ta lite i taget.

fick tex till rinnande vatten i köket igår, måndag den 2 mars, efter mycket trixande o skruvande med dessa kopplingar.

först köpte vi fel kopplingar, men sedan fick vi rätt, skruvade dit dom med gängtejp, men icke, det droppade vatten. bara att göra om, men droppade vatten då också..

så fick stänga av vattnet över natten så vi kunde kolla upp vad vi skulle göra för att få det tätt.

köpte då hem lin-garn som man ska linda runt gängan, o då blev det tätt! äntligen! tror vi skruvade med dom där kopplingarna 4-5 gånger innan vi fick det tätt, med lin-garn!

vi kände inte för att ringa en rörmokare för att sätta dit några kopplingar till blandaren, men hade det inte fungerat med lingarnet hade vi varit tvungna.

var ju inte svårt o koppla det, men att få det tätt, men nu vet vi ju till nästa gång att vi ska ta lingarn till större kopplingar, o att gängtejp fungerar till mindre kopplingar!

o vi har ju helt klart spara en hel del pengar där!

tvättmaskinen har vi kört några gånger också, så den fungerar bra. dock droppar det lite från kranen, men vi vet ju att vi ska stoppa på lingarn på kopplingen, så blir det tätt! men just nu står en burk under som vattnet kan droppa i. ska ta oss ork att sätta dit linet.


diskmaskinen körde vi igång igår för att skölja ur, o imorse körde jag första omgången med disk. tog dock ca 3 timmar för en maskin, men är ändå skönare än att själv stå med disken. gud va mycket tid man sparar tack vare att man nu har en diskmaskin!

mitt i allt uppackande o fixande så håller vi på med inskolningen på dagis för elliot.

idag lämnade vi honom där själv ca 30 min, men tror det gick bra. han gnällde lite när vi gick, men han var tyst när vi kom tillbaka. o sen var han glad o log o vinkade till dagbarnvårdaren när vi gick hem! så ska nog gå bra!

Elliot kommer alltså gå hos en dagbarnvårdare, så han kommer va hemma hos en tillsammans med ca 4 andra barn, men en dag i veckan lånar dom någon annans barn, så då är dom fler.

imorgon kommer elliot va hemma hos en annan, för då är hans ordinarie dagbarnvårdare ledig!

var har mer hänt då.. jobbar för fullt känns det som, jobbar imorgon o torsdag sen är jag ledig några dagar o det ska bli ritkgit skönt.

ska nog åka till ikea en sväng på fredag, beroende på om elliot ska på inskolning något då.

sen måste vi försöka komma igång med elliots rum så det blir färdigt någon gång. har iof inte ens börjat på det ännu, förutom väggen som är uppsatt.

men måste försöka få iordning sovrummen nu, så vi kan ställa in sakerna som ska va där, så vi kan få ordnig i resten av huset.

o sen kan det va skönt o börja lära elliot o sova i eget rum o i egen säng.



dagarna går frammåt.

(skrivet den 9 mars)

har hunnit med en del dom senaste dagarna. har skruvat fast alla låd/dörrhandtag på luckorna i köket.. tog ett tag, men sen satt dom där. blev bra!

har även fixat luckan till diskbänkskåpet, nu är det bara en liten bit kvar där som ska skruvas fast.

har även köpt hyllplan o satt in i skåpet, eftersom lådan som egenlugen skulle varit där inte fick plats pga avloppsröret, så för att få förvaringsutrymme endå så satte vi dit ett hyllplan. får se hur det blir när den lilla täckbiten kommer upp också, kommer bli svårt o komma åt det på hyllan, men spelar inte så stor roll.

här även idag satt in nya tätningslister i köksfönstrena. så hoppas det inte drar lika mycket nu, o att det stänger ute ljuden bättre, men känns nu som att det redan blivit bättre.

tog även ner dom gamla persiennerna, dammiga o gammla o fula, så nu slipper vi dom. får se om vi sätter upp hissgardiner eller om vi bara kör med vanliga gardiner.. men det är ju ingen brottskan med det ännu.

började även med elliots rum igår. vi har köpt en planslip som jag körde på väggarna, rev bort all tapet, men sen slipade jag det som var kvar. tog väldigt lång tid, men blev bra iaf. så hoppas det inte bubblar sig sen när det ska målas.

längtar tills alla slipning är klar, så man kan börja spackla o sen grundmåla o måla.

o sen lägga golvet o täta alla kanter med golvfog.

tanken var att försöka hinna klart tills i helgen, men kommer bli svårt.. just för att slipningen tar sån tid. o jag jobbar på onsdag o fredag o sen hela helgen, o emil jobbar eftermiddag denna vecka.

det får väl ta den tid det tar helt enkelt.

elliot var på dagis en sväng idag. han skrek på en gång när han märkte vad somvar p¨å gång, sen när marie tog honom så gallskrek han. men tydligen hade det gått bra. han hade gått till ytterdörren några gånger, men när marie hade kommit dit så hade han sträckt sig efter henne, o det är ju bra, för då tyr han sig ju till henne!

han var där i 1,5 timme, o då passade jag på att täta fönstrena.

börjar bli hungrig nu, så vi ska väl gå ner o göra lite middag.


RSS 2.0