lite allt möjligt

har inte hänt så mycket sen senast jag skrev..
varit hemma med elliot idag igen, o han har varit busig som alltid.

när emil kom hem så åkte vi till grimslöv för o kolla på dagisena som finns där.. det vi besökte idag är dagverksamhet som några dagbarnsvårdare har hemma i deras hem, men på torsdagar samlas alla barn o vårdare i en annan byggnad. dock var barnen mellan 2 o uppåt, o dom är ute ganska mycket o tror det kan bli svårt för elliot o hänga med på det dom gör, känns som att han är lite för liten än..
så vi ska kolla det andra dagiset också, där är det barn mellan 1-2 år, tror det passar bättre. men vi får se.

kommer nog bli jobbigt den dagen han ska lämnas på dagis första gången.. börjar få lite "ångest" nu, men han kommer säkert trivas med lite jämngamla barn.. o lek o bus hela dagarna!


imrgon är det dax för jobb igen, fyra dagar väntar, sen ledig en dag o sen jobb i 3 dagar till. har fått en dag extra, eller ja, 5 timmar extra, men allt extra är välkommet!
hoppas dom gjort klart schemat också, så vi vet hur det kommer se ut framöver.. måste även prata medmin chef om mitt schema sen när elliot börjar på dagis.. kommer bli problem dom dagarna emil jobbar efetrmiddag (14-22) o dom dagarna jag har stängning o slutar 20.15, dagiset stänger kl 18..
finns tydligen ett kvällsdagis i vislanda, men är 4 mil extra vi måste åka då.. (lämna o hämta), o det känns ju lite onödigt, skulle ju va såå mycket lättare om han kunde gå i grimslöv, men då måste mitt schema bli bra också..

nä, nu ska jag göra mig iordning för sängen.. hoppas jag får sova bra inatt nu bara, men nu får emil ta elliot inatt så jag får sova lite bättre iaf!

det går frammåt iaf..

jobbat lite trotts att jag inte kännt mig helt frisk, men kan ju inte va borta mer nu.. även fått så jag ska jobba ca 5 timmar fler timmar nästa vecka, hoppas även på att få fler timmar inplanerade på mitt schema, två stycken som börjat plugga, så nu ska dom tiderna delas upp.

har även pratat med dagiset i grimslöv, o skulle inte va några problem för elliot o få börja där i mars. så då kan jag ju börja jobba mer, o sen börjar ju emil jobba heltid igen! så då får vi äntligen mer pengar igen!


har även varit lite i huset o fixat.. överskåpen håller på o bli färdiga, taket är målat två gånger, men måste nog stryka på en omgång till, men då rollar jag bara, för i alla "väck" så ser det ut som att det är tillräckligt mycket färg.
tar sån tid o måla taket, o har hur mycket tak kvar att måla, vårat sovrum, hallen, o sen allrummet på övervåningen. men där väntar vi nog med o målar eftersom i funderar på o bygga ut badrummet där lite, o då är det ju onödigt o måla taket om man ändå kommer göra om där.

beställde lite kläder igår.. gick på ca 2500kr.. men får se hur mycket jag får skicka tillbaka.. men var lite till elliot o sen några saker till emil också!
men behöver vekrligen kläder, har inget o ta på mig, o hittar aldrig nå kläder som jag gillar heller.. o nu hittade jag äntligen lite!

jag berättade aldrig att våran bil gick sönder här förut.. fjädringen gick sönder på höger fram, så blev till o byta den o så bytte på på vänster fram också.. o sen bytte vi även damaskerna, för dom skulle ändå ha behövt bytas.. hela kalaset slutade på ca 5000kr, med arbetet!


vad har mer hänt.. min kusin henrik o hans fru michaela fick en liten Ylva den 21 jan! stort grattis till dom!
så nu har elliot fått en syssling, men är väl samma sak som tremänning eller fyrmänning va?


blir utan internet o hemtelefon from den 3 feb.. så måste få till det i huset nu, men vi vet inte vad vi ska välja, vi vill ju ha ip-telefoni men inget bolag kan erbjuda det där.. o dom pratar om att dom ska fixa stadsnät ute i grimslöv, men kommer ju ta flera flera månader innnan det fixas iså fall.. o något internet måste vi ju ha innan dess.
så får nog välja nått annat, även om det kommer bli mycket dyrare..

ska strax åka till huset o kolla taket, o ev måla det en gång till..o sen försöka få nått annat gjort. måste ju ta alla tillfällen nu o fixa där.. o går lite fortare när man r sjäv, just att man kan arbeta hela tiden, men överskåpen kan jag inte sätta dit själv, så får se om jag lyckas få dit diskbänksskåpet idag iaf. o fia lite annat, skulle va bra om jag kunde börja spackla lite..

renovering pågår, förkylning o vinterkräksjukan

hänt en del sen jag skrev förut.. haft fullt upp!

renoveringen tar tid, men det går iaf frammåt.. men känns som att det kommer bli o flytta in i ett halvfärdigt kök, men får väl bli så då.
huvudsaken det är beboligt, sen får vi väl fixa med resten allt eftersom.
vi gör så gott vi kan, men är ju så svårt när vi har med oss elliot, eftersom nån måste passa honom hela tiden, så blir ju inte så mycket gjort.

även varit sjuk i snart två veckor.. så har snart inte jobbat på 3 veckor (är ju ledig en vecka varannan vecka). jobbade en dag, sen kände jag mig dålig, o snar tär jag inne på två veckors förkylning.
till råga på allt så har jag även haft lock för örat lika länge, var till hälsocentralen i torsdags o visade síg att jag har öroninflamation. jippi kan det bli bättre? jo då, i söndags slog vinterkräksjukan till! aldrig spytt så mycket i hela mitt liv. fruktansvärt jobbigt var det. o elliot blev också dålig, men som tur var inte alls lika mycket som mig.
så nu är det bara o försöka snabbkurera sig, för på fredag ska man jobba igen. hoppas verkligen att jag blivit bättre tills dess.
det konstiga är att emil inte alls känner av varken förkylning eller magsjuka!!

men känns så stressande med huset nu, är bara ca 14 dagar kvar på måndagen, o många av dom dagarna kommer gå bort för att jag o emil jobbar.. men hoppas vi klarar detta.
får se när vi får lägenheten uthyrd, ska komma en o kolla på lägenheten nån gång framöver, han skulel ringa på torsdag igen, ville inte att han skulle komma hit när vi var magsjuka. men hoppas han vill ha lägenheten från 1 feb, men kommer bli vääldigt stressigt för oss dock.

nu ska jag snart kolla på Unga mödrar o sen ska elliot få gröt o sen nattas. hoppas han sover lika duktigt inatt som natten som var. han sov i 13 (!!!) timmar. var läääänge sen han sov så länge.
själv sov jag ca 12 timmar (dock ej oavbrutet), men var endå skönt o få sova länge.

RSS 2.0